Fridas skönhet

Blogg

Här vill jag dela med mig om min kunskap och idér om hälsa och skönhet.

Fridas skönhet 

Flyttar 

Den 1 april flyttade fridas skönhet från roskildegatan 4, Öresundsmassge till kungsgatna 16, studiofin. Detta är en flytt på 2 min gång avstånd. Hoppas ni kommer trivas på de nya stället lika mycket kom jag. 

Kom in och gå en trappa upp för att njuta av mysig milj och så klart njuta av någon av mina behandlingar på menyn 

Vad ska man tänka på inför

permanent hårborttagning 

Inför att laserbehandling finns de lite saker att tänka på. För att få ut mer av behandlingarna och göra behandlingen mer säker. 

Vi kan börja med hur man tar bort hår med laser.  De är så att lasern letar efter piggment alltså mörk färg och värmer upp den mörka färgen.  Så träffar man svarta kläder tillexempel så värms dem också upp. Så för att lasern ska ge effekt så måste de finnas piggment i håretför att de ska värmas upp och då skaddas för att inte kunna producera hår igen. Så är håren genomskiliga går dem tyvärr inte att ta bort, samma gäller det om man är mörkare i huden än håret då lasern vill bränna huden istället för håret. 

Eftersom de är håret som leder ner värmen till hårsäcken och skadar hårsäcken.  Alla hårsäckar är inte aktiva sammtidigt. Man har olika växcyklar och man kan inte skada hårsäckarna där håret inte är aktivt/där de växer hår. Därför behöver man ha is i magen och låta de gå en längre period mellan behandlingarna så man inte kastar pengarna i sjön. Man vill vara så hårig som möjligt när man utför behandlingarna.  Så jag har sätt att får bäst resulltat om man väntar ca 3 månader mellan behandlingarna och vissa områden som brsailien två månader. 

Men ska vara föriktig när man ska lasera sig. Laser är ljus och då påverkar huden, inte mycket men huden blir utsat av ljus och då måste vara föriktig med solen efter och innan då huden kan bli utsat för för mycket ljus och då kan bräna sig.  

Tar man en stark medecin kan de vara att kolla med behandlaren om man kan utföra laser när man tar den medcinen.  För tillexempel akne medecin som gör all hud tunnare och känsligare. När man tar de får man inte sola och samma med laser. Du får inte lasera dig på sex måndaer efter avslutad behandling. 

Så vad ska man tänka på :

 1. De måste finnas färg i håret du ville ta bort
 2. Håret måste vara mörkare än huden 
 3. Ha is i magen och gör inte behandlingarna för nära inpå varandra 
 4. Presa inte i solen innan eller efter en behandling 
 5. Kolla upp din medecin Rosenserien

Jag jobbar med Rosenserien som är ett naturkosmetiskt hudvårdsmärke. Här är anlednigar varför jag jobbar med det market.

 1. Naturliga ingredienser: Rosenserien erbjuda produkter med naturliga ingredienser som är skonsamma för huden. Detta kan vara en fördel för de som söker produkter utan starka kemikalier eller tillsatser.
 2. Ekologiskt och hållbart:Rosenserien använder ekologiska och hållbara metoder för att producera sina produkter kan det locka mig som prioriterar miljövänliga alternativ.
 3. Allergivänliga: För vissa personer med känslig hud eller allergier kan Rosenserien vara ett attraktivt alternativ för dig som har allergivänliga och skonsamma mot huden.
 4. Djurförsök: Rosenserien följer en policy som avstår från djurförsök och det tilltala mig som vill stödja djurvänliga varumärken.
 5. Kvalitet och effektivitet: Rosenserien har hög kvalitet och produkterna är effektiva för att lösa specifika hudproblem, kan detta vara en anledning för kunder att välja dem.
 6. Personliga preferenser: Slutligen är hudvård en mycket personlig sak, och olika människor kan ha olika preferenser och erfarenheter. Det är viktigt att testa olika produkter för att se vilka som passar ens egen hudtyp och behov bäst.

När du väljer hudvårdsprodukter är det alltid bra att läsa recensioner, kontrollera ingredienslistor och om möjligt prova provstorlekar för att se hur produkterna fungerar för dig. Om du är osäker kan det också vara klokt att konsultera en hudläkare eller hudvårdsexpert för rekommendationer som passar din specifika hudtyp och eventuella hudproblem.

Smycken ?

Varför har jag börjat ta in smycken?

Är ni som jag ? Känner ni er inte alltid lite mer fixad med smycken på? 

Är ni som jag ? Tar aldrig av er ett favorit smycke då ni vet att ni kommer glömma sätta på den efter duschen?

Jag fick en ring i 25 års present föra året som jag älskade. passade mina andra smycken och den i sig var så snygg. Men 1 stort problem, stenarna trillade av hela tiden.  Jag har lagat den minst 3 gånger och just nu saknar den en sten för jag orkade inte åka in igen för att laga den. Då strenen trillade av efter bara 1 vecka efter lagning. Detta är endån ett sort märke i svergie.  

Så jag började leta efter stillren smycken med riktigt silver och guld. 

Jag hittade Love Local Jewelry.

LLJ står för fina smycken, varje dag, utan kompromisser. Vi fokuserar på högkvalitativa smycken som kommer att följa med dig vart livet än tar dig. Varje bit är gjord av rent 925 silver med ett tjockt lager av 18k guldplätering. Jag ägnar stor uppmärksamhet åt detaljer och hållbar produktion så att våra kunder fortsätter att komma tillbaka till oss. Unna dig högkvalitativa, allergivänliga smycken gjorda av rena ingredienser. Alla våra produkter kommer i märkesvaror smyckeskrin som är perfekta för att ge bort eller för att hålla dina smycken säkra. Vi designar för våra medmoderna kvinnor - mödrar, systrar, vänner, förtrogna, regelbrytare, entreprenörer, badasses - alla underbart komplexa individer och en oändlig inspirationskälla. Det är dags att lysa.

De är deras varderingar. Jag vill dock tilläga alla starka män och icke binära. 

Ville dock tillägga att produkterna är tillverkade i Italien. Jag har testat smyckena själv. Duschat med dem och än så länge är de så fina och hållt sig.  Kan inte vänta att hitta andra fina smycken att dela med mig med er!

Kemikalier i vardagen 

var hos min mamma igår.  Vi kom in på emnet om kost och att hon hade köpt en bok av en hyfsat känd infulenser på insta. Denna manen pratar mycket om kemialier, processad mat och blodsocker.  

Jag ville göra så mycket av min mat hemma och inte köpa färdig mat. Men enligt mig är de också hur ofta man gör det spelar roll. Min mamma tyckte det var sjukt att man köpte färdig kakor (nu när hon läst boken) i stället för att göra egna. Men sammtidigt har hon billig hudvård i badrummet istället för bättre hudvård utan minraloljer och homorförändrandeb ämnen. Så vad är de viktigart att bytta ut?

Kakan du köper kanske 1 gång i månaden eller hudvården du använder morgon och kväll? 

Så ja man ska anävnda så rena produkter som möjligt man va ska man protera? och kanske kosten i helhet som är viktigast. 

Varför alexandrit laser

Permanent hårborttagning

På Fridas skönhet erbjuder vi en rad olika tjänster för kvinnor och män som vill känna sig vackra och välmående. Vår specialitet är Alexandrit laser, en avancerad behandling för permanent hårborttagning. Med denna effektiva och skonsamma teknik kan vi hjälpa dig att få en len och hårfri hud.

Alexandritlaser betraktas ofta som en av de mest effektiva och säkra metoderna för permanent hårborttagning av flera skäl:

 1. Effektivitet: Alexandritlaser har en hög absorption i melanin, det pigment som ger färg åt hårstrån. Detta innebär att lasern effektivt kan rikta in sig på hårroten och omvandla ljusenergin till värmeenergi. Värmen kan sedan förstöra hårroten och förhindra vidare hårtillväxt. Alexandritlasern är särskilt effektiv för personer med ljus hud och mörkt hår.

 2. Säkerhet: Alexandritlasern är utformad med en kylmekanism som kyler huden under behandlingen. Detta minskar risken för obehag och minimerar eventuella biverkningar som brännskador eller pigmentförändringar. Dessutom gör den specifika våglängden av alexandritlasern att den kan fokusera på melaninet i hårstråna utan att påverka omgivande vävnad i samma utsträckning.

 3. Motus Ay den maskinen jag använder har en ny teknik, Moveô som vämer upp hårsäckarna utan attt värma upp huden, genom att han lägre värmen men att man gå igenom samma yta fler gånger så att håret kommer upp i rätt grad, detta gör behandlingen mer skonsam mot huden än andra behandligen. 
 4. Långvariga resultat: Alexandritlaser ger ofta långvariga resultat när det används korrekt. Eftersom lasern kan förstöra hårroten, kan hårtillväxten avsevärt minskas eller till och med stoppas permanent efter flera behandlingar. 

 5. De flesta ha sovande hårsäckar som vaknar när man kommer upp i ålder. Dessa hårstrån går inte att ta bort under innan de vaknadr du det är håret som leder ner värmen till hårsäckarna och får dem att skadas. 

Det är viktigt att notera att Alexandritlaser kanske inte är lika effektiv för alla hud- och hårtyp. Personer med mörk hud eller ljust, grått eller rött hår kan inte vara lika lämpliga för behandling med Alexandritlaser eftersom laserns absorption kan vara mindre effektiv i dessa fall. Det är bäst att konsultera en kvalificerad mig eller någon som har kunskap inom hårborttagning för att avgöra om Alexandritlaser är det bästa alternativet för dig.

Med min erfarna och dedikerade till att ge dig professionell service och se till att du känner dig nöjd och avslappnad under ditt besök hos oss.


Välkommen till Fridas skönhet för en fantastisk upplevelse!

Rengöring kan skada

Jag vet och känner många som tvättar sitt ansikte både morgon och kväll. Vissa kanske till och med duschar flera gånger om dagen, men de är inte så posetivt som vissa tror. 

Att tvätta sig för ofta kan påverka huden negativt av flera skäl:

 1. Minskar naturliga oljor: Huden producerar naturliga oljor (sebum) som hjälper till att hålla den återfuktad och skyddad. Att tvätta sig för ofta kan avlägsna dessa oljor och göra huden torr och känslig. Det kan även leda till överproduktion av oljor som ett försvarsmekanism, vilket kan leda till att huden blir fetare och kan öka risken för akne.

 2. Stör hudens pH-balans: Huden har en naturlig pH-balans som hjälper till att skydda mot infektioner och irritation. Att tvätta sig för ofta eller använda starka rengöringsprodukter kan rubba denna balans och göra huden mer mottaglig för problem som rodnad, klåda och inflammation.

 3. Försämrar hudbarriären: Huden har en skyddande barriär bestående av lipider och naturliga ämnen. Överdriven tvättning kan bryta ner denna barriär och göra huden mer mottaglig för uttorkning, irritation och allergier.

 4. Tar bort nyttiga bakterier: Huden har en naturlig mikrobiom, vilket är en samling av nyttiga bakterier som bidrar till hudens hälsa. För frekvent tvättning kan störa balansen i detta mikrobiom och öppna för tillväxt av skadliga bakterier, vilket kan leda till hudproblem.

Det är viktigt att hitta en balans när det gäller hudrengöring. Att tvätta sig regelbundet och på rätt sätt är viktigt för att avlägsna smuts, svett och föroreningar från huden. Det rekommenderas att använda milda rengöringsprodukter som är anpassade för din hudtyp och undvika överdriven skrubbning eller användning av för starka kemikalier. Det är också viktigt att återfukta huden efter rengöring för att behålla dess fuktbalans.

Så mina rekomditoner är att köpa en mid rengöring som passar just dig, tvätta dig ordentligt på kvällen, enzympeeling 2-3 dagar i veckan och på morgonen så smörjer du bara in dig med en kräm som passar dig. 

Hur påverkar träning hudens helsa?

Hejsan, alla som känner mig vet hur viktigt träning är för mig i mitt liv. Har varit en stor del av mitt liv i snart 4 år.  Jag går just nu igenom en viktresa.  Men nu ville jag prata lite om hur träning kan påverka huden. 

Träning kan ha flera effekter på huden, både positiva och negativa. Här är några sätt på vilka träning kan påverka huden:

 1. Ökad blodcirkulation: Träning ökar blodflödet i kroppen, vilket kan leda till ökad cirkulation även i huden. Detta kan ge en friskare och mer strålande hudton.

 2. Ökat syreupptag: Träning ökar syreupptaget i kroppen, vilket kan bidra till att förbättra hudens hälsa. Syre är viktigt för att hålla huden frisk och hjälper till att förnya hudceller.

 3. Svettning: När du tränar, svettas du för att kyla ner kroppen. Svettning kan rensa ut orenheter från porerna och bidra till att rensa huden. Det är dock viktigt att tvätta ansiktet noggrant efter träning för att undvika att svett och smuts täpper till porerna.

 4. Stressreducering: Träning kan vara en effektiv metod för att minska stressnivåerna i kroppen. Höga nivåer av stress kan påverka huden negativt genom att öka inflammation och utlösa hudproblem som acne eller eksem. Genom att minska stress kan träning hjälpa till att förbättra hudens tillstånd.

 5. Ökad produktion av kollagen: Kollagen är ett protein som hjälper till att hålla huden fast och elastisk. Fysisk aktivitet kan öka produktionen av kollagen, vilket kan bidra till att förbättra hudens struktur och minska synligheten av fina linjer och rynkor.

Det är viktigt att notera att träningseffekter på huden kan variera beroende på individuella faktorer som genetik, ålder och nuvarande hudtillstånd. Dessutom kan vissa hudproblem förvärras av träning, till exempel om man inte tvättar bort svett ordentligt eller om man tränar i miljöer med mycket föroreningar. Det är därför viktigt att ha en bra hudvårdsrutin och att skydda huden vid behov under träning.

Jag personligen gillar att använda micerallvatten och inte något som tvättar bort sina naturliga oljer som sjudar sig resten av dagen.

Varför valde jag att bli naturkosmetiskv hud och spa terapeut?

De finns många produkter där ute som innerhåller billiga och dåliga råvarer för att att känna så mycket som möjligt. Absolut inte alla produkter där ute som i hudvårdsvärde är dåliga, allt behöver inte vara nerturkosmetiskt för att vara bra. Men det är som så att är de naturkosmetiskt är ingredienserna från naturliga produkter som du hade kunnat äta utan att må dåligt, de har bara brytit ner det och tagit de molkylerna de vill använda. Så är de i all hudvård, men vissa kommer från mindra bra ställen, så därför kommer jag skriva om värför man ska undvika minralprodukter. För minralolja är död näring.  

Mineraloljor är en typ av olja som utvinns ur petroleumprodukter och används ofta i kosmetika och hudvårdsprodukter på grund av sin billighet och långa hållbarhet. Trots dessa fördelar finns det flera skäl till varför vissa människor väljer att undvika mineraloljor i sin hudvård. Här är några av de vanligaste skälen:

 1. Täpper till porerna: Mineraloljor har en tung konsistens som kan lägga sig som en hinna på huden. Detta kan leda till att porerna täpps till och hindrar hudens naturliga förmåga att andas. För personer med fet eller aknebenägen hud kan detta öka risken för pormaskar, finnar och andra hudirritationer.

 2. Kan orsaka hudreaktioner: Vissa människor kan vara känsliga eller allergiska mot mineraloljor. Användning av produkter som innehåller mineraloljor kan leda till rodnad, klåda, utslag eller andra oönskade hudreaktioner. Det är därför viktigt att vara medveten om eventuella överkänslighetsreaktioner och välja alternativa ingredienser om sådana reaktioner uppstår.

 3. Saknar näringsämnen: Mineraloljor har ingen näringsmässig eller läkande förmåga för huden. De tillför ingen fuktighet eller näringsämnen till huden utan fungerar endast som en barriär för att förhindra fuktavdunstning. Detta innebär att de inte kan ge de fördelar som naturliga oljor eller andra hudvårdsingredienser kan erbjuda, såsom antioxidanter, vitaminer eller fettsyror som främjar hudens hälsa och vitalitet.

 4. Miljöpåverkan: Eftersom mineraloljor är baserade på petroleumprodukter är deras tillverkning och avfallshantering potentiellt skadliga för miljön. Utvinning och raffinering av petroleum kan leda till utsläpp av föroreningar och bidra till negativa effekter på miljön och klimatet. Genom att undvika mineraloljor i hudvårdsprodukter kan man minska sin personliga påverkan på miljön.

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla människor reagerar negativt på mineraloljor, och vissa produkter kan fungera bra för vissa individer. Alla har olika hudtyper och toleransnivåer, så det kan vara en bra idé att experimentera och hitta vad som fungerar bäst för ens egen hud. Att läsa produktetiketter och välja hudvårdsprodukter som är fria från mineraloljor kan dock vara ett bra steg för dem som har känslig eller problematisk hud och vill undvika potentiella nackdelar som dessa oljor kan ha.

Vikten av beröringen 

Beröring är en nödvändig mänsklig behöv.

Inom det mänskliga samhället är vi bundna av våra sinnen och våra förmågor att uppleva världen omkring oss. Bland dessa sinnen är beröring en av de mest grundläggande och kraftfulla. Det är genom beröring som vi knyter an till varandra på ett sätt som ingen annan form av kommunikation kan åstadkomma. Beröring har en särskild förmåga att påverka vår fysiska och emotionella hälsa på djupgående sätt, och därför är det viktigt att vi uppskattar och omfamnar dess betydelse i våra liv.

För det första är beröring en grundläggande mänsklig behov. Från det ögonblick vi föds tillbringar vi våra tidiga år nära och fysiskt i kontakt med våra föräldrar. Denna närhet och beröring ger oss en känsla av trygghet och säkerhet, vilket är avgörande för vår utveckling och välbefinnande. Vetenskapliga studier har visat att spädbarn som saknar fysisk beröring och kroppskontakt kan utveckla allvarliga emotionella och kognitiva problem. Beröring spelar en central roll i att bygga starka band mellan föräldrar och barn, liksom mellan människor i alla åldrar.

För det andra har beröring en stark inverkan på vår fysiska hälsa. Det är känt att kramar och fysisk kontakt kan frigöra oxytocin, ett hormon som främjar avslappning och minskar stressnivåerna. Forskning har också visat att regelbunden beröring kan bidra till att sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret och förbättra sömnen. Dessutom har det visat sig att människor som upplever brist på beröring kan drabbas av känslor av isolering, ångest och depression. Det är därför avgörande att vi strävar efter att inkludera meningsfull beröring i våra dagliga liv för att främja vår fysiska välbefinnande.

För det tredje fungerar beröring som ett kraftfullt kommunikationsverktyg. Det sägs att en beröring kan uttrycka mer än tusen ord. Genom en enkel handskakning, en kram eller en klapp på ryggen kan vi uttrycka kärlek, sympati, tröst och glädje utan att behöva använda ord. Beröring har en unik förmåga att skapa starka och meningsfulla band mellan människor och kan hjälpa till att bygga förtroende och förståelse. Det är speciellt viktigt inom relationer, både romantiska och icke-romantiska, där beröring kan stärka anknytningen och öka den övergripande välbefinnandet hos de inblandade.


 1. Påverkar oss fysiskt och emotionella hälsa.
 2. Ger oss trygghet, säkerhet och välbefinnande. 
 3. Blir avslapnad då oxytocin ett hormon frigörs vid beröring. 
 4. Sänkt blodtryck.
 5. Startackare immunförsvar.
 6. Bätte söm.
 7. Motverkar ångest och depression.


Därför har berör en stor betydelse för hälsan, så krama om någon som behöver det eller krama om någon bara för att.  Massage är också ett bra sätt att få beröring, så känner du dig ensam eller stressad, boka en massage eller krama om någon i din närhet. 

Vikten av massage


I första inlägget vill jag skriva om vikten av massage !

Hur de påvärkar din kropp och knopp.

Massage har flera fördelar,  massage avkopplande och terapeutiskt.

Här är några av de fördelar som massage kan erbjuda:

 1. Avkoppling och stressreducering: Massage kan hjälpa till att minska stressnivåerna genom att frigöra endorfiner och främja avslappning. Det kan också bidra till att minska symtom på ångest och depression.
 2. Minskad muskelspänning och smärtlindring: Genom att massera musklerna kan spänningar lösas upp och musklerna bli mer avslappnade. Det kan lindra muskelsmärta och öka rörligheten.
 3. Förbättrad cirkulation: Massage kan öka blodcirkulationen i kroppen, vilket kan bidra till att syre och näringsämnen når musklerna och organen mer effektivt.
 4. Minskad inflammation och förbättrad immunfunktion: Vissa typer av massage, som till exempel lymfdränage, kan hjälpa till att minska inflammation och främja lymfflödet. Det kan också stärka immunförsvaret.
 5. Förbättrad sömnkvalitet: Massage kan hjälpa till att slappna av både fysiskt och mentalt, vilket kan underlätta sömn och förbättra sömnkvaliteten.


Det är viktigt att notera att massage inte är en ersättning för medicinsk behandling, och det är alltid bäst att rådgöra med en läkare eller en kvalificerad massageterapeut för att diskutera dina individuella behov. Men är det inte fantastisk att massage kan hjälpa till med så mycket och kan användas för att förebygga mycket. 


Fridas skönhet 

Vem är jag ?

Hejsan med mitt förstainlägg tänkte jag berätta vem jag är och varför jag skulle starta denna bloggen. 


MItt namn är frida och driver fridas skönhet helt själv, sedan juni 2019.  Jag började min utbilning till franstylist 2018. Jag älskade att jobba medbehandlingar och kundkontakten med har med sina kunder. Så valde att utbilda mig till naturkosmetisk hud- och spa terapeut på  tre60naturkosmetik feburari 2020 och blev färdig utbildade september 2021. Maj 2022 tog jag in en ny lasermaskin till salongen, där jag gjorde en intärn utblining för att göra en säker och  effektiv behandling. 


Jag vill här på denna bloggen skriva om vad som är viktigt för mig om skönhet och hälsa. Hur allt sitter ihop, allt från kost till hudenshälsa, till massage och välmående. 

unsplash